About us


IMG_0083Wij zijn… Chris (Fokko), Gerrianne, Sophie en Eylin Runhaar. Sinds juni 2011 zijn we werkzaam als Mission Partners van World Outreach International en zijn we verbonden aan Rivers of Life Ministries in Borneo, Indonesië. Het dorp waar we wonen heet Living Waters Village en ligt midden in de jungle van Borneo. We wonen hier samen met zo’n 500 Dayak-kinderen en jongeren die hier onderdak, scholing en de nodige dosis liefde krijgen. Wij geloven dat Jezus Liefde is en deze Liefde willen we graag aan de kansarme kinderen in de jungle van Borneo geven.

Waarom, hoe en wat….? In 2011 volgden we de Kairos Course en tijdens deze cursus werden onze ogen voor zending geopend. Voor ons werd duidelijk dat God ons wilde gebruiken in het overbrengen van Zijn liefdevolle evangelie aan de (nog onbereikte) stammen en naties. Deze roeping heeft ons leven veranderd en we hebben de radicale keuze kunnen maken om ons leven in Nederland achter ons te laten en ons in te zetten voor de vele kansarme kinderen in Indonesië. Van september 2012 tot mei 2013 hebben we op Java de Indonesische taal en heel veel van de Indonesische cultuur geleerd. Natuurlijk zijn 9 maanden te kort om alles van de taal en cultuur te leren, maar iedere dag leren we nog bij. In mei en juni 2014 hebben we deelgenomen aan de Nations Course in Chiang Mai, Thailand. Tijdens deze 8-weekse training hebben we heel veel inzicht gekregen in zendingswerk en het leven als zendeling in een ander land en een andere cultuur. Deze training is echt een must-do voor elke zendeling die in een andere cultuur werkt.

Onze achterban komt voornamelijk uit Nederland en UK. We zijn aangesloten bij de Vrijgemaakte kerk “De Morgenster” in Den Haag. We zijn volledig afhankelijk van sponsoring voor ons onderhoud en kosten in Indonesië. Als je hieraan wilt bijdragen kun je hier klikken voor meer informatie.

Even voorstellen…
Chris (16-12-1985)
heeft een aantal jaar gewerkt in de hotellerie, eerst in Amsterdam en later in Den Haag. Hij heeft een passie voor de horeca. Een van de taken die Chris in  Living Water Village heeft, is het coördineren van alle vrijwilligers en teams die voor korte of langere termijn de ministry willen bezoeken.

Na de opleiding Pedagogiek te hebben afgerond vond Gerrianne (21-09-1986) een baan in de jeugdhulpverlening. Zij zette zich in voor kinderen met gedrag- en/of ontwikkelingsproblemen. Gerrianne gaat graag de uitdaging aan om de kinderen die worden bestempelt als ‘lastig’, ‘traag’ of ‘druk’, net dat steuntje in de rug te geven die ze nodig hebben. Ook in de jungle is deze hulp hard nodig en komt de kennis en ervaring op dit gebied goed van pas.

IMG_0158Tijdens ons verblijf in Bandung (Java) is onze prachtige en super schattige dochter Sophia Anugerah (26-03-2013) geboren. Sophie is een heel vrolijk meisje en geniet van alle aandacht die ze in overvloed krijgt. Een blanke baby zie je tenslotte niet iedere dag in Kalimantan.

Tijdens ons verlof in Nederland is onze tweede dochter Eylin Noa Setia (23-02-2015) geboren. Wat een geweldig mooi wondertje is ze. Sophie is super trots op haar zusje.