Achtergrond


Sinds juni 2011 zijn we werkzaam als Mission Partners van World Outreach International en zijn we verbonden aan Rivers of Life Ministries in Borneo, Indonesië. Een van de ministries van ROLM is het bijzondere kinderdorp Living Waters Village, wat midden in de jungle van Borneo ligt. Sinds juni 2011 wonen we hier, samen met ruim 500 Dayak-kinderen en jongeren die er onderdak, scholing en de nodige dosis liefde krijgen. Wij geloven dat Jezus Liefde is en deze Liefde willen we graag aan de kansarme kinderen in de jungle van Borneo geven.

 

Het avontuurlijke leven in het buitenland leek ons wel wat en in 2010 gingen we op zoek naar een plek waar we voor een paar maanden onze handen uit de mouwen konden steken. Nadat we besloten om naar LWV te verhuizen, volgden we in 2011, als voorbereiding op ons vertrek, de Kairos Course en tijdens deze cursus werden onze ogen voor zending geopend. Voor ons werd duidelijk dat God ons wilde gebruiken in het overbrengen van Zijn liefdevolle evangelie aan de (nog onbereikte) stammen en naties. Deze roeping heeft ons leven veranderd en we hebben de radicale keuze kunnen maken om ons leven in Nederland achter ons te laten en ons in te zetten voor de vele kansarme kinderen in Indonesië. Van september 2012 tot mei 2013 hebben we op Java de Indonesische taal en heel veel van de Indonesische cultuur geleerd. Natuurlijk zijn negen maanden te kort om alles van een nieuwe taal en cultuur te leren, maar iedere dag leren we nog bij. In mei en juni 2014 hebben we deelgenomen aan de Nations Course in Chiang Mai, Thailand. Tijdens deze 8-weekse training hebben we heel veel inzicht gekregen in zendingswerk en het leven als zendeling in een ander land en een andere cultuur. Deze training is echt een must-do voor elke zendeling die in een andere cultuur werkt.

Het bouwen – en in stand houden van een kinderdorp, brengt enorm veel taken en verantwoordelijkheden met zich mee. Samen met een groot aantal Indonesische leiders en Westerse missionaries staan we voor de dagelijkse aansturing van Living Waters Village. Door het hele dorp heen staan verschillende kinderhuizen of ‘asrama’s’ zoals wij ze in het Indonesisch noemen. In deze huizen wonen zo’n 20 kinderen en jongeren, samen met hun huisouders. Ook wij wonen met onze kinderen in een asrama; waar we als een groot gezin samen leven.

Onze achterban komt voornamelijk uit Nederland en UK. We zijn aangesloten bij de Vrijgemaakte kerk “De Morgenster” in Den Haag. Voor ons levensonderhoud en kosten in Indonesië zijn we volledig afhankelijk van sponsoring. Als je hieraan wil bijdragen kun je hier klikken voor meer informatie.