Een nieuw seizoen


Te lang heb ik het schrijven van deze blog voor me uitgeschoven, maar ik kan nu toch echt niet langer wachten om wat van onze nieuwe plannen te delen met de volgers van deze blog. En natuurlijk is er na zo’n lange tijd niet geblogt te hebben, ondertussen van alles gebeurd waar je hier ook het een en ander over kan lezen.
Goed, zal ik maar gelijk met de deur in huis vallen?

  • In april laten we Living Waters en daarmee de jungle van Borneo achter ons en verhuizen we terug naar Nederland! Het is een besluit wat we niet hebben zien aankomen, maar waarvan we denken dat het het beste is voor ons en ons gezin.
    Toen we in November van het afgelopen jaar terug kwamen van ons verlof vanuit Nederland, waren we nog altijd van plan om voor onbepaalde tijd in dit dorp te wonen en te blijven zorgen voor de kinderen en jongeren die bij ons wonen. Helaas merkten we steeds meer dat het leven met drie kleine kinderen, het ontbreken van privacy en mogelijkheden om te ontspannen ons steeds zwaarder viel. En daarnaast ontdekten we het volgende nieuwtje:
  • We zijn opnieuw in verwachting! Onze vierde spruit wordt begin juli verwacht. Ik ben tot vier keer toe enorm gezegend met een ‘makkelijke’ zwangerschap- zonder lichamelijke kwaaltjes. Toch zette deze zwangerschap ons leven behoorlijk op zn kop, aangezien we een aantal dingen in ons leven hier niet helemaal voor ons zien met vier kleine kinderen. Zo zijn bijvoorbeeld de tweemaandelijkse tripjes naar Malaysie voor het vernieuwen van onze visa, nu al best een uitdaging (ruim tien uur in de auto voor een enkele reis en dan zes dagen later weer terug) met twee kleuters en een peuter. Nou is er in Indonesie van alles mogelijk als het om vervoer gaat, gordels en kinderstoeltjes zijn hier bijvoorbeeld niet verplicht, maar als we straks ook nog een maxicosi met baby in de auto erbij moeten proppen, dan denk ik dat die tripjes ons zwaar gaan vallen. Ook het homeschoolen en zorgen voor de andere kinderen in onze asrama wordt er niet makkelijker op. Zo bij elkaar opgeteld kwamen we dus tot de conclusie dat het beter is om hier te vertrekken.
  • Deze periode voor ons vertrek zijn we natuurlijk bezig met taken en projecten af te ronden en waar mogelijk over te dragen. Toch zijn we vooral ook ‘gewoon’ verder aan het leven, voor zover dat lukt met de hele bups aan emoties die komt kijken bij het besluit dat we hebben genomen. Van college-zendelingen kregen we te horen dat het proces wat we nu door gaan maken, overeenkomt met een rouwproces. Nu hebben we daar allebei (gelukkig) geen ervaring mee, maar het geeft wel aan dat we een moeilijke tijd tegemoet gaan. We beseften ons altijd dat we een bijzonder leven leven en dat op een prachtig stukje aarde. Nu we de weken voor ons vertrek aftellen, kijken we met andere ogen naar de dingen die we doen en de prachtige natuur om ons heen. We hopen zo veel mogelijk vast te leggen op de camera en vooral in onze geheugens.
  • Vorige week waren we in Kuching om ons laatste tweemaanden visum te regelen. We pikten daar gelijk ook mijn ouders van het vliegveld op en vierden met elkaar Eylin haar vierde (!) verjaardag aan het strand. Best bijzonder dat we haar eerste, tweede en vierde verjaardag op diezelfde plek aan de Chineze zee hebben gevierd. Ze was helaas ziek op haar verjaardag, maar gelukkig ging het taartje er goed in. En daarbij merken we steeds vaker dat Eylin wel vaak hard en duidelijk om aandacht vraagt, maar toch niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Jarig zijn is dan dus best spannend en dat alleen opa, oma en ons eigen gezinnetje aanwezig waren was voor Eylin dus helemaal goed.
  • Aan het posten van blogs over ons avontuurlijke en bijzondere leven hier in Indonesie komt binnenkort dus een eind. Zijn er nou dingen die je je altijd al hebt afgevraagd over ons leven hier, laat dan even in een berichtje weten waar je graag nog meer over wil lezen. Dan zal ik proberen om nog wat laatste inkijkjes te geven in ons leven hier. En wil je graag wat meer zien van waar we wonen, zoek me dan op op Instagram. Ik ben benieuwd!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.